Webshopproductfotografie | Kledingfotografie: zelf doen of uitbesteden?
15639
post-template-default,single,single-post,postid-15639,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-theme-ver-13.5,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Kledingfotografie: zelf doen of uitbesteden?

Kledingfotografie: zelf doen of uitbesteden?

Wanneer je een webshop start is het beschikbare budget een belangrijk aandachtspunt. Je zoekt daarom naar goedkope en creatieve oplossingen, die je webwinkel toch netjes in de verf zetten. Goede kledingfotografie trekt klanten, zet de identiteit van jouw webshop neer en maakt het verkopen van artikelen een stuk makkelijker. Een essentieel vraagstuk bij het opzetten van een webwinkel is dan ook hoe je de presentatie van kleding aanpakt. Besteed je de kledingfotografie uit of doe je het zelf?

 Kledingfotografie

Een essentieel aandachtspunt bij de fotografie van kleding is de indruk die het artikel op de potentiële klant achterlaat. De klant wil in kunnen schatten hoe een kledingstuk valt, of de kleur bij hem of haar past en wat de eigenschappen van het materiaal zijn. De eerste indruk die een klant online of via een catalogus of folder krijgt vormt een beslissend moment in het aankoopproces. Er zijn verschillende manieren om kleding te fotograferen, zoals body model, full body, invisible men en platte kledingfotografie. Welke manier het beste bij jouw webshop of winkel past, is afhankelijk van de identiteit, gewenste uitstraling en doelgroep van het bedrijf.

 Zelf doen

Wil je de kledingfotografie zelf doen? Let er dan op dat je de juiste achtergrond en verlichting kiest. Zorg ervoor dat alle kleding op dezelfde manier, dus vanuit dezelfde hoek en met dezelfde achtergrond gefotografeerd wordt. Eenheid in de verschillende foto’s geeft je webshop een eigen identiteit en uitstraling mee. Het is echter niet zo eenvoudig om kledingfotografie zelf te doen, je hebt namelijk niet alleen kostbaar materieel nodig, zoals een goede camera, mobiele studio en verlichting, maar ook inzicht in hoe je deze apparatuur moet gebruiken. Wanneer je zelf aan de slag gaat is kleding plat op een achtergrond fotograferen de makkelijkste manier.

 Uitbesteden kledingfotografie

Wanneer je de kledingfotografie uitbesteedt worden alle werkzaamheden rondom de shoot verzorgd. Aanschaf van duur materieel is niet nodig, geen geklungel met lampen en camera en je bent ervan verzekerd dat het goed gebeurt. Professionele productfotografie zet de kledingstukken in jouw webshop perfect in de digitale etalage, zonder dat je er zelf veel omkijken naar hebt. Goede kledingfotografie zorgt voor een spetterende eerste indruk, biedt de klant de mogelijkheid het kledingstuk goed te beoordelen en verhoogt het aantal verkopen. De winst aan conversies die je hiermee behaalt, betaalt het uitbesteden van de productfotografie al gauw terug!

Geef uw productfotografie uit handen aan Webshop Productfotografie voor professionele foto’s die de klant verleiden. Neem direct contact op om de mogelijkheden te bespreken.