Webshopproductfotografie | Kledingfotografie geschikt voor webwinkels en print?
15643
post-template-default,single,single-post,postid-15643,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-13.5,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Kledingfotografie geschikt voor webwinkels en print?

Goede productfotografie trekt klanten en verhoogt het aantal verkopen, zowel in webshops als via print. Wanneer je kleding verkoopt is professionele kledingfotografie een belangrijke factor bij de verkoop. De klant wil in kunnen schatten hoe een kledingstuk valt, of de kleur bij hem of haar past en wat de eigenschappen van het materiaal zijn. De eerste indruk die een klant online of via een catalogus of folder krijgt vormt een beslissend moment in het aankoopproces.

 Professionele kledingfotografie

Er zijn verschillende manieren om kleding voor webwinkels en print te fotograferen, zoals body model, full body, invisible men en platte kledingfotografie. Welke manier het beste bij een webshop of printmedium past, is afhankelijk van de identiteit, gewenste uitstraling en doelgroep van het bedrijf. Professionele kledingfotografie zorgt voor een goede presentatie van de kledingstukken, waardoor de klant goed in kan schatten of het product zal voldoen aan de wensen.

 Body model en full body

Wil je een flexibele en natuurlijke weergave van de kleding in jouw webshop of printmedium? Bij body model en full body kledingfotografie worden de kledingstukken gedragen door een model. Dit maakt het voor potentiële klanten makkelijker om de grootte, breedte en eigenschappen van de stof van het kledingstuk in te schatten. Daarnaast laat body model en full body fotografie goed zien hoe het gepresenteerde kledingstuk op het lichaam valt. Bij het bewerken van de foto’s kan het gezicht van het model worden weggesneden, wat ervoor zorgt dat grote collecties snel en effectief gefotografeerd kunnen worden. Er is in dit geval geen visagist nodig en er hoeft tijdens de shoot niet op het gezicht gelet te worden. Dit maakt kledingfotografie op een model betaalbaar en bovendien zal de klant bij het shoppen niet afdwalen naar het model, maar gericht zijn op het kledingstuk zelf.

 Invisible en platte kledingfotografie

Een veelgebruikte fotografiestijl in webshops is de invisible men productfotografie. Het kledingstuk lijkt te zweven, door het onzichtbare torso dat eronder verstopt zit. Deze invisible men vormt de kleding voor de foto, alsof ze wordt gedragen door een persoon. Het model wordt vervangen door een paspop die gefotografeerd wordt met de kleding. Daarnaast wordt er een foto genomen van de binnenkant van de kraag van het kledingstuk. Met behulp van Photoshop wordt de pop uit de foto geknipt en de kraag erin gemonteerd. Naast de invisible men techniek is het ook mogelijk kleding op een platte ondergrond te fotograferen.

Geef jouw kledingfotografie uit handen aan Webshop Productfotografie voor professionele foto’s die de klant zowel online als in print verleiden. Neem direct contact op voor meer informatie.