Webshopproductfotografie | Kan goede productfotografie retouren voorkomen?
15632
post-template-default,single,single-post,postid-15632,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-13.5,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Kan goede productfotografie retouren voorkomen?

Professionele productfoto’s zorgen ervoor dat de potentiële klant ertoe verleid wordt een product te kopen. De juiste belichting, hoek en achtergrond spelen een cruciale rol in de presentatie van producten in webshops. Een succesvolle webwinkel herken je dan ook aan de professionele productfotografie, die betrouwbaarheid, kwaliteit en een eigen identiteit uitstraalt. Helaas kun je nooit helemaal voorkomen dat een klant eens iets terugstuurt. Professionele productfotografie helpt echter wel het risico op retouren te minimaliseren.

 Omgaan met retouren

Retouren kosten geld. Wanneer een klant iets terugstuurt betekent dit niet alleen dat je minder omzet draait, maar het brengt ook een hoop werk met zich mee. Producten die ingepakt en verstuurd waren, moeten nu weer worden uitgepakt en teruggelegd. Daarnaast zijn ze uit de voorraad geweest, waardoor je ze in die tijd niet kon verkopen aan andere klanten. Dat maakt het ontvangen van retouren tot een kostbare aangelegenheid die je als eigenaar van een webshop het liefst wil voorkomen. Goede productfotografie helpt het aantal retouren te bedwingen en levert daardoor zowel tijd als geld op.

 Professionele productfoto’s

Wanneer een webshop goede productfoto’s in de digitale etalage zet, zal de klant niet alleen eerder geneigd zijn een product aan te kopen, maar ook een betere inschatting kunnen maken van de kwaliteit ervan en of het zal voldoen aan zijn wensen. Professionele productfotografie zal klanten niet alleen over de streep trekken, maar ook potentiële miskopen helpen voorkomen. Een goede presentatie van de producten in een webwinkel bewerkstelligt zowel een conversieverhoging als een vermindering in het aantal retouren. Dit levert een omzetverhoging op voor jouw webshop.

 Aankoopbeslissing

Klanten kunnen producten in een webshop niet voelen, ruiken of proberen, waardoor het beeld een belangrijke rol speelt. Wil je het aantal conversies verhogen en retouren zoveel mogelijk voorkomen? Investeer dan in professionele productfotografie. Is de fotografie van de artikelen in een webwinkel slecht verzorgd, dan zal een potentiële klant al gauw wegklikken en bij de concurrent gaan shoppen. Een professioneel uitziende webshop met uniforme beelden, vergroot de kans dat klanten je producten kopen aanzienlijk.

 Retouren voorkomen

Kan goede productfotografie retouren voorkomen? Nee, ze kan ze niet voorkomen. Het professioneel laten fotograferen van de producten voor een webshop kan het risico op retouren echter wel verkleinen, hetgeen een omzetverhoging bewerkstelligt. Hoe beter de klant weet wat hij koopt, hoe kleiner de kans op een retour. Dat maakt goede productfoto’s tot een van de basisvoorwaarden van een succesvolle webwinkel.

Wil je het aantal retouren in je webshop verlagen en de omzet verhogen? Laat je producten dan professioneel fotograferen door Webshop Productfotografie! Neem direct contact op voor meer informatie. Bel 06-27070052 of mail naar info@lucos.nl